2020-11-19 11:06:35• hírek • Bede Emőke

Első éjszaka még nem büntettek a rendőrök

Csütörtök éjszaka, 0 órakor hivatalosan is vesztegzár alá került Szatmárnémeti, a rendőrökből, csendőrökből, határrendészekből és helyi rendőrökből álló egységek pedig alig néhány perccel éjfél után meg is jelentek a város utcáin. Mindazok szerencséjére, akiket kocsiban ért e késői óra, az egyenruhások ez alkalommal még nem büntették a saját felelősségre kitöltött nyilatkozat hiányát, csupán felhívták a figyelmet a következő két hétben érvényes szabályokra.

Amint azt a Szatmár.ro is többször közölte, a vesztegzár ideje alatt a megalapozott indokkal történő lakhelyelhagyáshoz egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozatra vagy munkahelyi igazolásra is szükség van. A Szatmárnémeti területén, valamint a város ki- és bejáratánál tartott akciók során az egyenruhások e tényre hívták fel a figyelmet, mi több, a megállított személyeknek egy-egy üres formanyomtatványt is kiosztottak.


„Hangsúlyozzuk, hogy a rendőrök célja nem az, hogy bírságoljanak, hanem az, hogy tudatosítsák a lakosságban a járványügyi óvintézkedések betartásának fontosságát. Ennek ellenére a szabályok áthágását nem fogjuk tolerálni. Arra kérjük a polgárokat, hogy tartsák meg a szükséges fizikai távolságot, viseljenek szájmaszkot és ne tegyék ki magukat a fertőzés kockázatának” – hívja fel ismételten a figyelmet a hatóság, melynek ígérete szerint az egyenruhásokkal a következő két hétben rendszeresen lehet majd találkozni a vesztegzár alá vont területeken.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: